Az Emlékház az elmúlt negyedszázad során Bartók művészetének ismét méltó otthona lett: hangversenytermében rendszeresen a legkiválóbb hazai művészek tolmácsolják zongoraműveit, dalait, kamarazenei alkotásait, vagy- mindazokat a klasszikus zeneműveket, amelyek e falak között, a zeneszerző életében is rendre felcsendülhettek. De e szellemiséghez talán joggal méltóak azok a rendezvények is, amelyeken gyakran a legújabb kortárszenei alkotások szólalnak meg, vagy a legtehetségesebb, még pályakezdő fiatal muzsikusok mutatkoznak be közönségüknek.

Copyright
Bartók Béla Emlékház
2007-2017


Feliratkozás az Emlékház hírlevelére.
  Rendezvények | Múzeumpedagógiai foglalkozások

MÚZEUMPEDAGÓGIAI FOGLALKOZÁSOK

BUDAPEST FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZATA
ISKOLAKAPUN KÍVÜLI PROGRAM

Tárlatvezetésből, vetítésből, előadásból és kapcsolódó Bartók-hangversenyből álló csoportos múzeumpedagógiai ismeretterjesztő foglalkozások szervezett iskolai látogatások keretén belül, iskolaidőben a Bartók Béla Emlékházban általános iskolás, ill. középiskolai csoportok számára. A hangversenyeken felkért zenepedagógus, ifjú és felnőtt előadóművész, ill. zenetörténész működik közre.

Az Emlékházban kialakított múzeumot a csoportok tárlatvezető kíséretében járhatják be. Az interaktív, játékos foglalkozások alkalmával az idelátogató diákoknak – az iskolai kerettantervhez is igazodva – bemutatásra kerül Bartók Béla élete és művészete, ráirányítva a figyelmet a nagy magyar géniuszra.

Művészeti vezetők:
Muhi Veronika zongoraművész, tanár

A foglalkozások időtartama: 60-90 perc
A belépés díjtalan. Max. létszám: 45-50 fő / foglalkozás

Előzetes jelentkezés emailben: bartok-1981[kukac]t-online.hu
vagy telefonon: (06 1) 394-2100

A program támogatója:

Az Emlékházba látogató iskolai csoportoknak, az ingyenes vasúti jegy (MÁV) igénybevételéhez fogadónyilatkozatot kell kitölteni. A nyilatkozatot kitöltve, legalább 1 héttel a látogatás előtt kérjük eljuttatni címünkre, s mi azt rövid időn belül visszaigazoljuk. A visszaigazolt nyilatkozattal vehetik át ingyenes jegyüket a MÁV-nál. A múzeum elérhetőségei (fax, e-mail) a nyilatkozatban szerepelnek. A nyilatkozat formanyomtatványa letölthető innen: fogado.doc
(A nyomtatványon a Budapesti Történeti Múzeum adatai szerepelnek, mivel a Bartók Emlékház szervezetileg a Budapesti Történeti Múzeumhoz tartozik.)